Direktlänk till inlägg 8 mars 2010
på vad den här dagen kommer att innehålla.Ingen som vet, men jag ser att solen strålar från en klarblå himmel än så länge,och dom har lovat en skön dag vädermässigt.Kanske till och med nån plusgrad, så man kan sitta och njuta lite i solen.
Igår hade jag en riktig nere dag,men det är ju inget man skriver om,eftersom det är ju inget upplyftande och roligt att skriva om.Men det kommer över mig,saknaden efter Famous,min fot,vad är det för fel på den,när ska jag få besked på röntgen? Kommer det att bli bättre så jag kan gå mina långprommenader med Peppe.Ja det är så mycket tankar som far runt,så ibland känns det bara för mycket.
Nej nu rycker vi upp oss och tar tag i den här veckan med nya tag.
I gårkväll skrev jag ju om den undersökning som gjorts om vad män och kvinnor helst väljer till lunch. Man kan ju undra hur många det där stämmer in på egentligen?
Strunt samma, jag tycker om pasta Carbonara,så här kommer ett recept på den.
3 - 4 portioner,
300 g spagetti
150-200 g sidfläsk i tunna strimlor,eller bacon
2 ägg och 5 msk vispgrädde
100 g finriven parmesanost
smaka av med salt och grovmalen svartpeppar
1.Koka pastan så den har spänst kvar.
2.Stek sidfläsket under tiden på medelhög värme,i
5-6 min,
3.Knäck äggen i en skål,vispa ner grädden och hälften
av osten,tills den blir luftig och lite pösig.
4.Häll noga av vattnet på pastan och blanda snabbt ner i
såsen. Det gäller att jobba fort och röra hela tiden, så
att såsen inte stelnar.
Servera med resten av osten och rikligt med svartpeppar.
Men en god sallad är inte helt fel heller nu när ljuset börjar komma tillbaka och våren känns inom räckhåll.
Prosciutto och äppelsallad är en god sallad utan både kladdig pasta och tung gräddfilssås.
4 portioner
1 ask ruccola- skölj den noga och låt rinna av.
2 mozzarellaostar
150 g prosciuttoskinka
3 äpplen
1 citron
olivolja, flingsalt och finmald svartpeppar
1.Dela osten i ganska stora bitar,och skär eller klipp
skinkan i mindre bitar.
2.Skala och kärna ur äpplena och skär i mindre bitar.
Blanda allt med ruccolasalladen.
3.Pressa över citronen,ringla över olivolja och strö över
ganska rikligt med flingsalt,men sparsamt med svartpeppar.
Servera med ett riktigt gott bröd,tex, baguette eller ciabatta.
jag har en räv bakom örat, om ni vill, kika in på min nya blogg, http://mithas.blogg.se den är under upp byggnad, så jag skriver mer där sen, Pöss på er, ...
jag tvättade hunddynor förut,såna som dom brukar ligga ute på.Det går att ta av överdraget,perfekt tänkte jag, att fräscha upp dom innan resan. Bara det att nopporna på undersidan rasade av och låg i maskinen, det var ju inte kul precis. Så jag fic...
idag har det varit lite mer molnigt och svalare i luften. Perfekt för att hålla på och greja inne en hel del. Vi åker ju i slutet på+ veckan, och jag är ju sån att jag måste städa och fixa med allt möjligt, det kan inte hjälpas, Nu sitter jag här...
nästan det bästa nu på sommaren, att sitta och njuta av den ljumma sommarkvällen,speciellt nu när det fortfarande är ljust så länge. Tittade på allsången från Liseberg med Lotta Engberg förut, riktigt bra och sommrig underhållning, Sen har jag ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|