Mitas guldkorn

Senaste inläggen

Av Marita "Mita" - 3 juli 2010 12:48

under äppelträdet, det är väl precis det som man orkar idag, ganska så varmt,men det fläktar som tur är.

Bäst man tar igen sig nu, för sen kommer Ida och ska stanna tills i morgon, då blir det inte mycket stilla sittande. Amanda ska vara hos mormor och morfar. Mamma och pappa ska på 30-års fest, skönt att vara lite barnledig och få sova ut i morgon,  

Jag har faktiskt bakat en rulltårta på förmiddan,gott med jordgubbar och glass till.

Nu ska jag vika ner mig en stund och titta på sommarmolnen,

Ha de.......

 ANNONS
Av Marita "Mita" - 2 juli 2010 22:22

visst njuter man nu, lagom varmt har det varit idag, lite lagom vind,och lagomt med små molntussar på himlen. Mycket lagomt var det,*ler*

Åkte hem till sonen Peter på eftermiddan, och jag hade med mig Peppe så han skulle slippa ligga inne i värmen.  Dom har ju två katter och ett lågt staket,så jag satte fast honom i en lina vid ena äppelträdet, där låg han så skönt i skuggan.

Gubben kom farandes också, han kände väl doften på den goda rabarberpajen som Peter hade bakat.

Ja där blev vi kvar ända fram till kvällen, när det blev dags att åka hem och ladda grillen.

Amanda poserar i solhatten, Ida ville inte ha sin,hon drog av den hela tiden.

  

 Hon knatade runt med lära gå vagnen, dröjer nog inte länge förräns hon tultar runt själv.

Farmors älsklingar 

Amanda ska bjuda av pappas paj,inte så lätt, Ida hon bara ler mot kameran,hon gillar att bli fotad,

Gubben och Peppe tar igen sig efter fikat,  idag har Peppe ett blått fint bandage.

Sen när jag åkte hem så hörde jag ett skrapande ljud nånstans bak under bilen,och jag tänkte att NEJ, vad är det nu för nånting?

Så när jag kom hem la jag mig på alla fyra och kikade under bilen. Där satt det en pinne fast på nåt vis mellan bakhjulet och stänkskärmen,så jag drog loss den. Då kom gubben och undrade vad jag höll på med. Han hade åkt hem lite före mig med jobb bilen.

Ja är man bil mek, så är man,  

Så här trött var Peppe när han la sig på sängen och lyckades få in kudden perfekt under huvudet,

Mattes lillgubbe....

Nöjd och belåten och mätt och trött är jag också,har suttit och njutit i den sköna sommarkvällen.,

Ha det gott alla.........     

 

 

ANNONS
Av Marita "Mita" - 2 juli 2010 09:41

solen tillbaks igen för fullt, det blir en ute dag, Nu först ska jag ge Peppe pencillinet och byta bandage,sen hänga ut tvätten.

Efter det så åker vi hem till sonen Peter och barnen. Han skulle göra rabarberpaj till fikat, låter mumsigt,  

Ha en fin solig dag..........

 

Summer Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

Av Marita "Mita" - 1 juli 2010 21:28

ja nu när det är varmt så blir det en glass på kvällen till fikat. Det stillar godissuget, jag har dragit ner på godiset, jag som älskar sötsaker,

  

men en glasstrut det duger gott och väl,  

Jag åkte och köpte en ny brevlåda förut. Skulle ha gjort det för länge sen, för på den gamla hade kanten som satt framför inkastet ramlat bort, så det regnade in ibland och då blev posten blöt i värsta fall och fick hänga på tork,  

  

Kikade på Sommar med Ernst förut, han är för käck den karln,antingen så kräks man på honom ,eller också så gillar man honom. Men han har mycket härliga idéer,och god mat lagar han med inlevelse,

Nu tittar jag på en ny kriminalserie som går på fyran,verkar rätt bra,

Ha de........

  

Av Marita "Mita" - 1 juli 2010 12:46

vart tog du vägen? Imorse var det ganska soligt, så jag trodde det skulle bli fint väder idag. Men nu har jag städat istället,så det var ju lika bra det när det är lite svalare.

Jag var till min vanliga veterinärklinik förut på förmiddan. Peppe har ju en vårta på huvudet som dom skulle titta på. Han kliar sig på den, och då är det lika bra att ta bort den. Många tror att det är en fästing som sitter där och påpekar det till mig.

Men det blir gjort först efter sommaren, eftersom det är ju inte akut och med tanke på värmen och ev, infektionsrisk,ifall han får för sig att bada under semestern.

Han är så duktig och lugn, och får så mycket beröm när vi är där,och det är ju roligt. Stolt matte blir man,  

Titta nu kommer solen fram,då ska vi passa på och gå en sväng,

Ha de........

 


summer myspace orkut friendster comments

Av Marita "Mita" - 30 juni 2010 13:21

en intressant fråga som tydligen diskuterats på nätet. Jag läste om det i tidningen i morse.

Sen när jag var till Ica Maxi och handlade förut, så kom jag att tänka på det när jag stod där i kön.

Dom flesta la faktiskt pinnen efter sina varor,och det gör även jag. Tycker det faller sig mest naturligt,för man vill ju inte få med mer varor än man tänkt sig att betala för.

Endast ett fåtal som inte lägger dit nån pinne, och då är man ju tvungen att lägga en före sina varor också. Mycket intressanta diskussions ämnen det finns,ha,ha....

Idag är det molnigt och även en eller annan skur har fallit, lite mer behagliga temperaturer ute, 22 grader,perfekt tycker jag,och även Peppe.

  

 

Av Marita "Mita" - 29 juni 2010 21:52

jag har svårt att stå emot, ögon som tittar så bedjande och förtroendefullt mot en, har jag inget annat att ge, så blir det garanterat en puss på nosen,  Peppe lindar mig lätt runt tassen.

Även vissa personer kan göra "hundögon" själva och kommer långt med det.

När statsminister Reinfeldt hänger ut underläppen och bligar sårat under den lugg han inte har,måste jag  påminna mig om att han är politiker, för att inte köpa allt han säger rakt av.

Jag har även svårt att värja mig mot "vifta på svansen personer" och deras entusiasm när den är som mest smittande, och jag tror inte att jag är ensam om det.

Hur många gånger har man inte sagt ett kyligt "nej tack" till en telefonförsäljare, för att fem minuter senare , ha bytt bredbands leverantör, börjat abonnera på vattenmelon i kapselform,och fått ett storpack underbyxor på köpet?

Allsång på Skansen var inte så värst bra idag. Nu såg jag inte riktigt hela, men det jag såg var ingen höjdare. och Carola vet jag inte, tycker hon verkar så överspänd.

Nehej, nu ska jag knipa och inte klaga mer,

Ha de........

 

good evening

Av Marita "Mita" - 29 juni 2010 16:16

satt och skrev förut ett inlägg och hade lill datorn i knät, under äppelträdet satt jag. Helt plötsligt var det nånting som bet till ordentligt på armen. Jag fäktade till reflexmässigt men lyckades hålla kvar datorn i knät, istället så kom jag emot på och av knappen. Tjoff så var allt jag skrivit borta.

Ingen lust att börja om från början då, så istället tog jag lite att äta och la mig att sussa så gott i solen. Inget bra att sova i solen.man blir alldeles mosig och jätteseg.

Tidigare så var jag till veterinären med Peppe.Inte min vanliga, det var ju överhuvudtaget svårt att få nån tid så här efter helgen.

Lyckades hitta en till slut.

Mottagningen låg nere i källaren i ett vanligt bostadshus. Peppe gillar inte trappor som går ner så där, så det krävdes en del lockande att få ner honom, och då var jag genomsvettig.

Annars var det väl ok där, dom som var före  mig var tydligen stammisar där. Gubben hade med en platta öl till veterinären. Kanske som delbetalning,vad vet jag,  

Man kunde enbart betala med kontanter och inte kort. Men det talade han om när jag beställde, så jag hade kontanter med mig.

Det blev en pencillinkur för Peppe, och det var bra att klon hade ramlat bort,annars hade han fått knipsa bort den i alla fall. Infekterat var det, därför pencillinet.

När jag kom hem så var mellansonen Stefan här,han skulle låna släpkärran.  Så vi tog lite fika och glass innan han åkte iväg.

Det är varmt idag, 28 grader,så man har inte mycket energi att göra nånting om man inte absolut behöver.

Ikväll ska vi äta riktig sommarmat. Inkokt dillströmming som jag gjorde tidigare idag, för den ska vara kall. Färskpotatis och gräddfil till. Mums,  

Lite senare blir det att titta på Allsång på Skansen, ett riktigt sommarnöje tycker jag.

Ha de...........

 

free myspace comments

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se