Mitas guldkorn

Senaste inläggen

Av Marita "Mita" - 18 maj 2010 15:54

ja riktigt kvalmigt är det,så nu känns det verkligen som sommar. Luktar så gott,och man riktigt ser hur det slår ut allting.

Jag tog en sväng med Peppe på förmiddan till vårat favoritställe. Skönt att gå där efter landsvägen och upp i skogen. Jag älskar tallskogar och doften där. Ger mig såna vibbar från barndomens sommrar uppe i norrland.

På förmiddagen var det inte lika kvalmig luft utan riktigt skönt.

Nu börjar dom släppa ut kossorna där på strandängarna.

Kom ett gäng och knatade där, muuuu.. sa dom, och Peppe tittade men brydde sig inte så mycket,dom var ju en bit bort.

Det här är ett guldkorn för oss Örebroare, att kunna gå runt i naturreservoatet nere vid Hjälmaren. Så mycket fina prommenad och cykelstråk där.

Jag har rensat min rabatt på framsidan av huset.Bara två rosor som det kommer nånting på. Resten är förmodligen väck efter vintern. Så tråkigt.

Nu ska jag inta ryggläge en stund innan det är dags för maten.   

     


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

ANNONS
Av Marita "Mita" - 18 maj 2010 09:16

jag åker iväg en tur med Peppe, tänkte passa på innan regnskurarna kommer, om dom nu kommer. Dom där vädergubbarna och tanterna kan man inte lita på,  

Har blåst till lockarna,oljat in köksbänken och sms:at syrran. Apropå mobilen,den ska jag lägga i fickan som är hel och dra upp dragkedjan ordentligt,  

Ha de....

 

Glitter GraphicsANNONS
Av Marita "Mita" - 17 maj 2010 16:19

ja jisses vilken panik. Jag var och uträttade lite ärenden förut,och brukar lägga mobilen i handväskan om jag inte har nån bra ficka att lägga den i. Det hade jag gjort nu.

  

När jag kom hem och plockade ur glasögon och lite annat,så fanns inte mobilen där.

Jag tänkte att tog jag inte med den? Så jag irrade runt och letade inne på alla ställen jag kunde tänka mig.Sen ut till bilen, den kanske hade ramlat ur väskan på nåt vis och åkt under sätena. Jag låg på knä och letade,men icke.

In igen och ställde mig i hallen och sa för mig själv flera gånger,var faen är mobilen?? Peppe kom och tittade undrande på mig,trodde väl matte blivit knäpp,  

Stod och tänkte att måste jag åka runt till dom ställen jag  varit på och kolla om den kunde finnas kvar där nånstans. Fast jag hade aldrig tagit upp den ur väskan.

Så jag rotade runt en gång till, och då, nere i botten,under fodret, där kände jag nånting hårt.

Jippiii!! Där låg den,ett litet hål i fodret som den hade krupit igenom.

Usch om den varit borta, man har ju en hel del saker i den som hade kännts fruktansvärt tråkigt att mista.

Nu är hålet lagat, med dubbel tråd,   

 

Free Orkut and My Space hugs Graphics Glitters

Av Marita "Mita" - 17 maj 2010 12:08

tänkte sitta en stund här vid datorn och vila mig. Jag har betat av strykhögen som jag inte gjorde i onsdags. Den hade växt ytterligare,men nu är den ett minne blott, SKÖNT!

Fast den är väl snart lika stor igen.

Sen har jag tvättat bort fågelskit, otroligt vad dom bajsar mycket nu,och överallt.

Peppe har fått klorna klippta och öronen petade,och blivit borstad. Fattas bara en dusch, men det får bli när det är lite varmare ute,så han kan ligga i solen och torka.

Solen ja, nu har den kommit fram, men det tog tid genom morgondiset. Hoppas den stannar kvar nu under dan.

Jag har hängt ut tvätt,hela torkvindan är full. Så jag hoppas på torkväder.

Nu ska jag bara sitta och slappa i solen, ska bli så görskönt för min trötta kropp.

Jag har förresten ringt till vårdcentralen och fått en tid nästa vecka. Måste ta tag i det här med min ledvärk,den blir bara värre,

Ha de, som dom säger i Norge, GRATTIS Norge på nationaldagen,

  

 

have a wonderful day

Av Marita "Mita" - 16 maj 2010 21:29

nej så lätt slipper ni mig inte. Tiden har varit lite knapp,blir så ibland. Idag har vi firat gubben, inga jämna år, och han är inte mycket för att fira så där. Men han tycker det är roligt att träffas och ha trevligt.

Vädret har inte varit lika strålande som igår, snarare lite småkyligt i min smak. Men vi satt ute på altan med värmen påslagen.

Inga bilder bjuder jag på,glömde totalt bort kameran,och ändå stod den på laddning. Först när Amanda med familj skulle åka hem fick jag tummen ur.Men dom har jag inte lagt in än.

Dajmtårtan var supergod och hela gick nästan åt,fast Amanda ville hellre ha glasspinne, men lilla Ida smakade,viftade glatt på armar och ben och ville ha mer,

Nu sitter jag och slötittar på en lättsmält komedi på trean,

Ha det fint,  

 

<
fantasy myspace orkut comments

Av Marita "Mita" - 15 maj 2010 21:57

nej men herregud,sommarvädret kom idag och helt plötsligt ska allt göras. Gubben körde igång med att såga ner töjor som blivit dåliga under vintern. Under tiden var jag iväg med Peppe och gick våran sväng i skogen.

En tung fuktig luft var det idag,fast det blev bättre framåt eftermiddan. 32 mm tömde jag ur regnmätaren,så nog är det blött i markerna.Fint för gräsmattan.

Det var riktig fart på gubben så det var bäst att hänga på.

Han ska gräva bort stubben där sen. Lägga på mer jord och så gräs. Sen fram med terass tvätten och göra rent uteplatsen och altan.

Gräsklipparen hade han framme och trimmern också. Kan säga att Peppe tyckte det var lite väl mycket oljud ett tag.

Han stod uppe på altan och såg lite bekymrad ut,måste ni hålla på så där?

Min outfit idag, ser ut som jag håller på och målar,  Det blev så varmt sen att jag bytte om till shorts,men dom vita benen ska jag skona er ifrån.

Ja det gällde att ligga i och inte sitta och slöa. Jag tror alla grannar nästan höll på ute med nånting. Tänk vad finvädret lockar ut alla. Det blev mycket avbrott med prat här och där.

Mycket blev det gjort i alla fall,men en miss av gubben.

När han satte i det stora parasollet så glömde han att skruva fast spärren.Gissa vad som hände?

Det blåste en hel del på eftermiddan, så när vi hade varit inne och hämtat fikat och kom ut, då hade parasollet lyft och låg långt ut på gräsmattan. Kraschat!   

Gissa att gubben såg lång ut i ansiktet. Så nu blir det att köpa ett nytt. Känns så jäkla onödigt, för det var inte gammalt.

           

Rent blir det med terass tvätt

Så här har vi suttit och käkat pizza ikväll. Orkade inte laga nån mat.Det fanns överhuvudtaget inte på kartan för mig.

Peppe han ligger nöjd och belåten efter maten och sussar så gott.

En helt underbar försommarkväll är det,det är nu man njuter som mest.

Men nu vill min kropp bara inta ryggläge och läsa en stund innan John Blund kommer.     

   


Fantasy CommentsAv Marita "Mita" - 14 maj 2010 22:51

ja det gör det verkligen,och det är så fantastiskt.Allt regnande och sen kom den här fuktiga varma doftande luften. Nu är det bara solen som fattas,men den kommer väl.

Inte strök jag idag,hade ingen lust med det.Åkte till affären och handlade det jag behövde till dajmtårtan.Det var roligare. När jag stod där i kön till kassan så föll bara den här ner i varukorgen,så jag var ju tvungen att köpa den.

Om man gjorde det,så fick man dvd,n Chocolat på köpet,plus en bit ljuvlig mörk choklad.Jag älskar den filmen,så det kunde jag inte motstå.

Sen blev det dajmtårte bakning,

Vispa och blanda runt,

 

Hälla i formen och grädda,

Klar att ställas i frysen. Mumsigt eller hur?

Sen när Peppe och jag hade varit ute,ja det blev uppehåll lagom till lunch, då tog jag och putsade fönstret i mitt "datarum" Skönt att bli klar med alla fönster.

När det spöregnade i natt så regnade det in i brevlådan.Den är nämligen trasig i locket,går inte att stänga riktigt. Så jag fick hänga tidningen på tork,

Kanske läge att köpa en ny brevlåda,     Vi kunde grilla ikväll kanon gott,det trodde jag inte på förmiddan,nu har vi suttit och kollat på Så ska det låta,sen lite på Talang.Inte har jag somnat heller,otroligt. Men gubben gick och la sig nu,jag ska nog titta klart på Speed,det var ett tag sen jag såg den,och den är rätt bra.

I morgon hoppas jag på lite sol också, det vore trevligt. Då kanske vi kan göra i ordning på altan också, så vi kan sitta där och äta.

Nej nu ska jag inte svamla mer,

Suss gott när det är dags.....   

          


goodnight myspace orkut friendster comments

Av Marita "Mita" - 14 maj 2010 09:18

trodde det skulle regna mindre idag,men det är tvärtom nästan.Blir en innekurar dag,passar ganska bra eftersom kroppen känns trött efter gårdagen.

Men det är klart, Peppe gillar ju inte att gå ut när det regnar,så han tycker det tråkigt. Han kan ju inte sitta vid datorn eller lägga sig och läsa en bok. Får bli lite innepyssel med honom tills det lättar upp.Fast ligga på sängen och gosa det är mysigt tycker han.

Men först ska jag beta av lite på strykhögen som växt till sig, 

Ha de gott,   

 

Myspace Comments

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se