Mitas guldkorn

Alla inlägg under februari 2010

Av Marita "Mita" - 24 februari 2010 13:21

på södersidan här så droppar det, men nån vårkänsla det får man knappast om man sticker ut näsan. Det är lite kyliga vindar.

I morse såg jag hur granntjejen skulle backa ut bilen från deras infart, men hon körde snett och fastnade i snövallen. Hon ut och skottade,iklädd tunna tights höga snitsiga stövlar och en kort fuskpäls. Killen hennes är på skidsemester i Schweits,hon sa själv häromdan, att vad fasiken måste han åka så långt bort för att åka skidor när det finns så mycket snö här.Men resan var väl bokad sen tidigare. Som tur var så kom hennes syster som också bor här på gatan och erbjöd henne skjuts till jobbet.

Ja det är problem att ta sig ut här,vallarna tar upp all plats snart.

Jag körde själv upp i ena vallen förra veckan när jag hade bråttom till veterinären. Men en stor volvo klarar mycket,så jag kom loss.

Annars är det väl inte så roligt precis,jag försöker hålla mig sysselsatt för att tankarna ska skingras. Men jag kan knappt gå på foten,så prommenader kan jag glömma. Jag som älskar att vara ute med hundarna och gå.

I morse var jag ner till röntgen,och i går var det vårdcentralen. Nu är det bara att vänta på svar.Om dom ser nånting, jag tycker för farao att det räcker med ryggen och sprickan som jag har i bäckenet.

Att halta fram med en krycka det är inte nån lysande kombination när man har en hund som behöver sin sysselsättning och pommenader.Det är ju det som är roligt att få göra.

Nej nu ska jag rycka upp mig och inte deppa ihop totalt.Ni lär väl bli trötta på mig och mitt gnällande. Men ni får ha lite överseende med mig ett tag tror jag.

 

Free Orkut and My Space Good after noon Graphics Glitters

Av Marita "Mita" - 23 februari 2010 22:58

och slut är jag fast jag inte gjort så mycket. Jag har varit till vårdcentralen med min onda fot,sen har jag fått pyssla lite extra med Peppe,han ser så hängig ut.

Tack igen alla för era värmande kommentarer,ni ska veta att jag uppskattar dom verkligen.

 







Av Marita "Mita" - 23 februari 2010 11:37

jag har suttit och läst alla era kommentarer och blir alldeles varm om hjärtat,tack för att ni finns och stöttar.

Alla ni som har gått igenom samma sak vet ju hur det känns.All sorg måste få ta sin tid,tårarna bara rinner för minsta lilla,och ingenting är roligt just nu.Även Peppe sörjer,och letar. Igår kväll när han skulle gå ut och kissa gonatt,så fick jag locka länge på honom.Han stod och väntade på att Famous skulle komma också.

Likadant i morse när vi skulle gå ut och hämta tidningen.

Nu är kaffet urdrucket,så jag ska ta tag i räkningshögen.Det lär väl skingra tankarna ett tag,  

  


Av Marita "Mita" - 22 februari 2010 21:02

idag på eftermidagen så fick Famous somna in.Jag hoppades i det längsta att han skulle bli bättre.Det gick ju upp och ner.Men den jobbiga hostan och allt tjockt slem som inte ville ge sig trots penicillinet,gjorde att lungorna tog stryk.I samråd med veterinären så insåg jag att det var det enda rätta.Men gode gud så svårt,jag har ju varit med om det förr,men nu när man har levt med en hund i nästan fjorton år,så blir tomheten total.Att sitta där med den älskade hunden i famnen och se hur blicken blir tom och veta att nu är allting slut.Det går inte beskriva,och hur svårt det är att lämna honom där.

När vi kom hem ensamma, så gick Peppe runt oss och letade.Han har fortsatt se fundersam ut,vi har legat på sängen han och jag,och han har legat tätt intill mig.

Jag är så ledsen så det går inte att beskriva,det kommer att ta tid,men så är det ju.

  

Av Marita "Mita" - 21 februari 2010 19:06

förutom hundprommenader,ja med Famous blir det bara korta,och snöskottning som gubben höll på med.Så har det inte blivit nånting vettigt gjort idag.Bara ta det lugnt,i och för sig så var det en lugn dag igår också beroende på vädret.

Idag hade man väl kunnat vara ute,men det är lite för kallt för Famous,och även Peppe tyckte det var skönast att vara inne.Så vi hade lite lagom aktivering inomhus. Matlagning,sen ringde min syster och vi satt väl minst en timme och pratade.  

Nu har jag gömt lite pannkaka till hundarna,dom har sysselsättning en stund med det.

Sen ska jag göra te och mackor att mumsa på framför tv,n.Får se om det blir några fler medaljer ikväll.

Tog lite bilder med mobilen på förmiddan runt omkring här. Måste ju dokumentera snötillgången.Plocka fram till sommaren och svalka av sig med,  

  

Pyzam Glitter Text Maker 

Av Marita "Mita" - 21 februari 2010 12:35

ja säga vad man vill om all denna snö.Vackert är det,och ser rent och fräscht ut.Uppehåll och solen tittar fram en hel del,så det är riktigt fint.Gubben håller på och skottar,det finns ju en hel del sen gårdagen.Alla är ute och skottar, och pratar om ja vadå?Snööön såklart,det stora samtalsämnet på många håll nu.

I morse när vi åt frukost fick vi se rådjur som knatade igenom våran trädgård och sen hoppade över till grannen.Dom har en del äpplen ligger i en kompost,det var dit dom sökte sig.

 

Jag sprang efter kameran och knäppte lite bilder genom fönstret.Dom är ju så otroligt fina.

Nehej,nu är det dags att börja med maten,det blir köttgryta med grönsaker och ris.

Ha en fin söndag, 

 

Pyzam Glitter Text Maker 

Av Marita "Mita" - 20 februari 2010 22:43

det märks att jag inte har sovit bra på flera nätter nu.Men min favorit Darin, gick i alla fall vidare,det såg jag.

Jag var ute i trädgården förut och trampade upp gångarna till hundarna.Herregud vad snön har drivit ihop,hundarna försvinner nästan.

Snöplogen var här förut och nu är vallarna så stora och breda  att det går inte och mötas på gatan.

Tittar på Sweet home Alabama,men eftersom jag bara somnar hela tiden så är det väl lika bra att gå i säng. Famous kommer säkert att hosta under natten,men jag hoppas så att det ska bli bättre. Han har fått tillbaks aptiten och behöver verkligen äta upp sig,han har blivit så mager.

Det har slutat snöa, och det var väl inte för tidigt.

Natti och suss gott.....

 

Fantasy Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

Av Marita "Mita" - 20 februari 2010 12:15

om man inte behöver.Har man hund så är det ju tvunget med ett par prommenader.Fast det är knappt att dom vill gå ut. Morgon prommisen tog jag bort till Statoil och köpte Aftonbladet och lite fikabröd.Sen var det nån dvd som gubben fundera på.Man fick köpa den med Aftonbladet för 10 kronor.

Peppe gick bakom mig hela vägen och tog skydd mot snön.

Jag satte honom precis vid ingången under taket i en ställning med vedklabbar.Hade precis gått in,då åker dörrarna upp igen,och där sitter han med vedklabbarna bakom sig mitt i dörröppningen. Han fick sitta där,det var inget folk så det gick fort.

Skönt att komma hem sen och fika. Famous låg redan på sängen med en filt över sig.Han har hostat mycket i natt,men inte spytt upp nåt slem. Jag ligger och lyssnar beredd att gå upp och hjälpa honom.Så det blir inte så helt med nattsömnen.

Idag blir det en sån där lugn dag som man gör absolut ingenting,förutom fikar,äter,ser på tv,bloggar och ligger och myser på sängen med vovvarna,  

 

Winter Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

Ovido - Quiz & Flashcards