Mitas guldkorn

Alla inlägg under januari 2010

Av Marita "Mita" - 12 januari 2010 16:27

otroligt så dimmigt det är.Skönt att man slipper ligga ute på vägen nu,inte kul.

Ikväll blir det godare mat än igår, då det bjöds på fiskpinnar här. Baconlåda ska jag ha. Det är gott. Sen har jag gjort en citron och hallonpaj som jag ska bjuda på lite senare då jag får besök av ett par gamla arbetskamrater,gud vad vi ska surra då.

Syrligt och gott med lättvispad grädde till,inget snack om bantning i kväll inte.  

Två hundar som ligger och har det bra på mattes säng.

Nehej,till matlagningen,     

 


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Av Marita "Mita" - 12 januari 2010 13:04

ja i morse när jag kikade på termometern så visade den 11 minus,och nu är det "bara" minus 6 grader.Helt otroligt vilken skillnad det gör. Riktigt skönt att vara ute för en gångs skull. Men det är dimmigt,ibland så är det alldeles mjölkvitt ute,sen efter ett tag då är den borta.Så helt plötsligt är det lika dimmigt igen.Det är väl väderomslaget som gör det.

Vi gick en långprommenad med hundarna på förmiddan innan gubben stack iväg.Dom var riktigt busiga av glädje att slippa frysa tassarna av sig.

Apropå tassar, jag måste försöka klippa klorna igen.Inte det lättaste med en hand. Peppes klor är svarta och dom är superhårda.Man måste riktigt ta i med klotången. Famous har ljusare klor och inte lika hårda.Ingen idé att be gubben om hjälp, för det där är mitt göra, och jag har ju alltid gjort det och är van.Ja,ja, vi får se hur det går,för allting går ju brukar man säga,  

Känner mig lite ledsen idag,eller rätt mycket faktiskt om jag ska vara ärlig. Har fått besked om att en vän som jag visserligen bara känner via "nätet" hastigt har gått bort efter en tids sjukdom. En ung levnadsglad kvinna mitt i livet. Det är genom hundarna vi lärt känna varandra, vi har samma hundras. Hon har skrivit mycket hos mig,gett tips och råd vad gäller hundarna. Även peppat mig när jag varit nere pga, mina ryggproblem.Jag hade ingen aning om att hon blivir så sjuk hastigt.Så fruktansvärt orättvist livet är ibland.

Mina tankar går till hennes älskade sambo,hunden Eddie och hästarna. Hennes stora glädje i livet.

 


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images

Av Marita "Mita" - 11 januari 2010 22:33

hittade en påse med Never stop,dom är lika livsfarliga som Ahlgrens bilar.Man kan inte sluta att äta dom.Så nu sitter jag här och känner ångest för att jag har vräkt i mig för mycket,snyft. Jag som skulle ha godisstopp nu efter julen när man smaskat både knäck och choklad.

Men jag har hållit mig vaken i alla fall,

Tänker tacka för mig ikväll nu och krypa i säng med boken.Men först hundkissning och tandborstning.Får gno riktigt så jag får bort den söta smaken ,  

Hoppas nu att termometern visar lite mildare temp i morgon bitti,

Natti,...

 


Good Night Comments


Av Marita "Mita" - 11 januari 2010 16:14

jo jag hade tänkt mig fiskgryta ikväll. Men när jag gick ner och skulle hämta upp torskpaketet ur frysen så fanns det inget.  Jag hade alltså glömt att köpa det,jaha,så kan det gå.Jag får ta fram fiskpinnar,inte lika roligt kanske,men det duger.

Saknar ljusstakarna i fönstren faktiskt,det var så mysigt att tända dom när skymningen börjar falla.

Jag har beställt två stickade tröjor från Halens.

     Kommer bli perfekt nu i kylan,fast det är klart jag skulle få dom om ca, 2 veckor och då kanske det är mildväder igen. Men spelar ingen roll, det är ändå skönt att ha.

Ikväll ska jag se lite på Familjen annorlunda,det handlar om olika familjer som har inte bara två eller tre barn,utan 7-8 eller till och med 10 barn.Jisses jag fattar inte hur dom klarar av vardagen,men det är ju frivilligt att skaffa så många barn,så det är ju en livsstil för dom. Ja sen vet jag inta vad det blir får se hur länge jag håller mig vaken.

 

Pyzam Glitter Text Maker 

Av Marita "Mita" - 11 januari 2010 09:53

hos er här på bloggen,inte alla kanske,men får ta lite i taget.Borde väl göra lite nytta också, inte bara sitta här och dega.

Jag önskar mig mildare väder så jag kommer ut.När jag är själv hemma så här är det inte att tänka på och ta nån prommenad med hundarna.Det är för kallt,och jag får inte på mig vantarna utan hjälp med gipshanden. Man blir ju så attans kall om fingrarna på en gång. Klättrar lite på väggarna snart här.Men jag får väl lägga den energin på att göra nånting vettigt istället. Fast det skulle ju vara roligt att kunna göra saker med hundarna ute,och det tycker ju dom också.

Jag får gå ner och stryka,det funkar med en hand.Sen sätter jag banne mig på lite kaffe,det muntrar alltid upp.

Glömde säga temperaturen i morse, minus 20 var det.Lika spännande varje morgon när man står där och kisar mot termometern,kanske det har stigit något.Men icke...

Ha de gott/

 

massage me monday

Av Marita "Mita" - 10 januari 2010 22:25

jag har tittat på det jag hade tänkt mig,även Wallander har jag kollat på nu.Inte har jag somnat heller,konstigt måste vara nåt fel,  

Temperaturen har sjunkit till 19 minus,suck,suck.

Jag har suttit här med te och en baguette,tända ljus och insvept i en gosig fleece pläd.Myspys på hög nivå.

Men nu ska jag krypa i säng med boken och läsa en stund.Också myigt.

Natti,natti.....

 

Good Night and Sweet Dreams Comments and Graphics for MySpace, Tagged, Facebook

Av Marita "Mita" - 10 januari 2010 17:36

slamsugen var här och sög förut.Det var tydligen fler som hade stopp så vi behövde inte ens ringa. Rätt som det var så började det gurgla i rören, och jädrar vad rädd jag blev först innan jag förstod vad det var,  Sen luktade det skunk kan jag säga så det var bara att fylla på igen med vatten i alla avlopp. Vilken tur att det gick att fixa så fort.

På eftermiddan så har jag plockat bort ljusstakarna i fönstren,vad tomt det känns.Det är ju så mysigt att tända dom när skymningen faller på. Men,men,lika bra att få det gjort i alla fall.

Hundarna har pysslat med sina aktiverings saker under tiden.

Dom älskar att hålla på, duktiga är dom också.

Kylan har hållt i sig under dan, minus 15 har  det varit,

Håller tummarna att det blir lite lindring till i morgon.

Snart dags att bylta på sig och ut på sista prommisen för idag.

Ikväll ska jag se lite på en dokumentär om Carl-Ivar Nilsson, han som spelade Willy Stridh i Hem till byn.Sen blir det I en annan del av Köping som går på fyran. Jag har sett det tidigare och tycker dom är så bra.

Ha en fin kväll,  

     

Visit <a href=SweetComments.net" /> 

Av Marita "Mita" - 10 januari 2010 12:48

i morse var det 22 minus och nu har det gått upp till "bara" 15 minus. Vi gick en sväng med vovvarna nere vid Hjälmarstranden tidigare på förmiddan. Det var gnistrande vitt och fint.Men alldeles för kallt att ta kort.Herregud fingrarna domnar bort på en gång, så det är ingen idé att ens ta med kameran.

Sen var vi förbi affären och köpte tidning och lite mjölk.När vi kommer hem så sätter jag på kaffet och plockar fram lite gott fika bröd.Då kommer gubben upp från källaren och säger att det förmodligen är stopp i avloppet.Det kan vara så att det frusit sönder. Så det blir till att ringa till Tekniska förvaltningen i morgon.Längre bort på gatan så håller dom på och lagar en vattenläcka.Kylan ställer till det.

Idag ska jag ta bort ljusstakarna i fönstren.Började lite i går innan Amanda och Ida kom,sen blev det annat att göra,

Det är roligare att plocka fram än att ta bort.Man får ta lite i taget.

 

Visit <a href=SweetComments.net" /> 

Skapa flashcards